1

Téma: VLADIMÍR WEISS (10.12.2008) Ivan Kmotrík je môj najlepší priateľ

Ladislav Harsányi | sme.sk (21.júla 2008)
Vo vyspelom svete zväčša pri rozlúčke so starým štadiónom sa už týči v celej svojej nádhere nový. Na Slovensku sa však iba vtedy začínajú obzerať po pozemkoch. Prezident Artmedie Petržalka Vladimír Bajan si už dve lokality vytypoval. Jedného krásneho dňa sa začne stavať. Bude však ešte pre koho?

2

Re: VLADIMÍR WEISS (10.12.2008) Ivan Kmotrík je môj najlepší priateľ

Michal Minďaš | Bratislavské noviny (04.06.2008)
Artmedia nie je v pozícii, že jej štadión berie vyššia moc, štát, iní podnikatelia. Zbavila sa ho sama a odchádza dobrovoľne. Je preto škoda, že na SKS, ZŤS či Artmediu nezostane najbližšie mesiace a možno roky v Petržalke žiadna pamiatka, nič, čo by pripomínalo, že tu existoval sympaticky klub. Kto získa titul a pohár, ten je frajer, kto myslí aj na iných, ten je ešte väčší frajer.

3

MILAN FTÁČNIK (2.novembra 2007)
Majiteľ nevidí možnosť zachovať štadión tam, kde je, pre nás je neprijateľné, aby futbal v Petržalke zanikol.

4

1900 / 01  PTE  - vybudovanie ihriska pri Starom moste, pozemok darovalo mesto.

5

1999 / 2000  1. liga (16. muzstiev)
9. Artmedia Petrzalka___30__11__6__13__43:48__39
Hajtmanek, Filipko, Cobej,
Debnar, Olejnik, Weiss, Karnas, Kuna, Tomas, Schulz,
Ziga, Eros, Zarecky, Orabinec, Baliak, Majoros ml., Hrncar E., Desiatnik, Kubala, Simon,
Vasik, Strelec, Maixner, Medved

*2. kolo  Artmedia Petrzalka  - Inter  0:1 (0:1), 6 500 divakov.
Cobej,
Debnar, Tomas, Schulz, Baliak,
Hrncar E. (21.Kubala), Weiss (61.Sukal), Desiatnik (74.Olejnik), Zarecky,
Maixner, Medved

6

kabala ty sa vies aj sam povypravat oko

7

Finale  SP  2003 / 2004, 08.05.2004.
Artmedia Petržalka - Steel Trans Ličartovce 2:0 (0:0)
Góly: 51. Krejči, 75. Mikulič, ŽK: 25. Krejči, 52. J. Ďurica - 27. Krakovský, rozhodujú: Olšiak - Slyško, Jančovič, 2 650 divákov
ARTMEDIA:     Čobej
    Maixner (55. Šoltis), Borbély, Burák, Ďurica
    Suchánek, J. Kozák, G. Straka, Pinte
    Kozák (61. Mikulič), Krejčí (90. Zárecký)
Ličartovce: Vojtaško - Kišš, Bašista (20. Kaminský), Šinglár, Krakovský - T. Šimko (53. M. Adam), Lesniak, Andraščík, Martaus (78. Bicák) - J. Majoroš ml., Pagor

Artmedii Petržalka spadol kameň zo srdca. Opäť je vo futbalovej Európe. V lige sa trápi. Pred rokom sa úspešne prezentovala v Pohári UEFA. Tam prišla z druhého miesta v ligovej súťaži. Teraz je v boji o záchranu, ale do Európy zostala otvorená cesta cez pohár. Druholigové Ličartovce boli nepríjemné, napokon Artmedia získala po prvý raz v histórii pohár .
Obrovskú radosť priamo v kabíne mal z úspechu čestný predseda klubu Ivan Kmotrík a aj prezident FC Artmedia Vladimír Bajan. Druhý dodal: "Najdôležitejšie je, že sme opäť vo futbalovej Európe. Nesmieme zabudnúť, že podiel na úspechu mal aj Vladimír Weiss, ktorý donedávna tím viedol. Pred rokom sme si urobili dobré meno, musíme sa sústrediť, aby sme ešte lepšie reprezentovali petržalský a slovenský futbal v súťaži."
Kapitán Štefan Maixner zdôraznil, že najdôležitejší bol prvý gól. Dal ho najlepší kanonier Artmedie Marek Krejčí. Tomu sa v lige nedarí. Rozmýšľal vraj, čo by mohlo pomôcť. Z tradičných postupov pred zápasmi vynechal jeden - nešiel na masáž. Pomohlo to. "Myslím si, že sme boli lepší. V polčase sme sa burcovali a dali sme rýchly gól. Jano Kozák ma šikovne vysunul medzi obrancov a ja som do poslednej chvíle tŕpol, či lopta pôjde do brány." Krejčí mal po góle ešte šancu na skórovanie hlavou. "Trochu som sa zľakol, že pôjde aj brankár do súboja, lopta letela vysoko." Martin Mikulič sa ukázal ako dobrý žolík. Prišiel, namieril a trafil. Až také jednoduché to nebolo, lebo najskôr šancu zahodil. "Pred gólom mi Kozák pripravil loptu ako na podnose, už som musel trafiť. Máme nacvičené nabiehanie na prvú žrď. Pred zápasom sme si nepripúšťali, že by sme mohli prehrať, ale Ličartovce sa ukázali ako nepríjemný súper. Som rád, že som bol vo víťaznom tíme. Finálový gól si budem dlho pamätať."
Mozgom oboch gólových akcií bol Ján Kozák. Dlhý, technický stredopoliar sa najskôr snažil o gól sám. Keď to nešlo, ukázal sa ako nezištný prihrávač. "Pri prvom góle som obišiel dvoch súperov, ďalší ma postrčil, ja som posunul so šťastím loptu za obranu a Marek trafil. Druhá akcia bola veľmi pekná, na jeden dotyk. Vymenili sme si loptu s Krejčím a vrátili ju Mikuličovi. Nezačali sme najlepšie, Ličartovce boli nepríjemné, ale napokon sme dali dva pekné góly.

8

burina napísal(a):

prosim upresnit

9

Mohli by sme SP 2009 venovat MAREKOVI

M a r e k    K R E J Č Í     (20.11.1980 – 26.05.2007)

Slovan – Petržalka 1:1 (1:0)
GÓLY: 90.+ Krejčí - 8. Fodrek. Pred 1 240 divákmi rozhodoval Vidlák (ČR), bez kariet.
ARTMEDIA:    Čobej
Ševínský (82. Kusalík), Soboňa, Maixner, Ďurica
    Straka, Kozák, Krejčík (79. Vaščák), Šoltis
    Suchánek, Krejčí
Domácich dostal na koňa súper v 8. minúte. Brankár Čobej sa so Soboňom pred vlastnou šestnástkou zľakli, ako keby sa videli prvýkrát v živote a Fodrek ponúknutú loptu pohodlne poslal do prázdnej bránky. Húževnatá Petržalka si vynútila tlak, dlho jej chýbali pevné nervy, finálna prihrávka a rozhodnosť v zakončení. Nakoniec sa dočkala zaslúženej remízy po utešenej strele Krejčího pod brvno z hranice šestnástky.
VOTECH JURKOVIČ           [3. 11. 2003]

Petržalka – Inter 3:0 (1:0)
GÓLY: 26. a 82. Krejčí, 90.+ Borbély. Pred 2452 divákmi rozhodoval Micheľ, žlté karty Šoltis, Ďurica, Straka – Paulík, Gáspár, Brezík, Petráš, Čišovský, Mráz.
ARTMEDIA:    Čobej
    Ševínský, Maixner, Borbély, Ďurica
    Straka, Kozák (65. Hanc), Krejčík, Šoltis (76. Kusalík)
    Mikulič, Krejčí (86. Obšitník)
Na klzkom teréne skúšal Hýlovu ostražitosť Krejčí, na opačnej strane chcel Čobeja strelou z otočky prekvapiť Lelkeš. V 26. min nastal v obrane Interu zmätok, loptu vrátil nožničkami do šestnástky Mikulič, kde sa najrýchlejšie zorientoval Krejčí a strelou po zemi otvoril skóre. Hostia mali pomalý prechod do útoku, veľmi zriedkavo sa im podarilo prečísliť defenzívu súpera. Osem minút pred koncom poslal z rýchleho brejku Ďurica presný center pred bránku, kde bol Krejčí pri lopte skôr ako Hýll a doklepol ju do siete. V nadstavenom čase po Obšitníkovom rohovom kope hlavičkoval Ďurica a Borbély zblízka uzavrel skóre.
Vladimír Weiss, tréner Petržalky: „ Našťastie máme Krejčího, ktorý strieľa dôležité góly. Po prestávke sme boli trpezliví.“        MIROSLAV BUKOV       [18. 11. 2003]

Vyrastal v uliciach Petrzalky a na ihrisku Matadorky. Este nemal 17. rokov a nastupil na ligovu premieru v drese Interu. Presiel reprezentaciami Slovenska od 15 do 21 rokov ...
Z rozhovoru kola, s Marekom Krejcim, strelcom Artmedie, „Esteze ho mate, Petrzalcania“.                       Sport 18.11.2003

10

burina napísal(a):

beer  lol beer lol beer

Naposledy upravil: jagyno (14-05-2009 19:53:24)

11

na zdravie

12

M a r e k    K R E J Č Í     (20.11.1980 – 26.05.2007)
Vyrastal v uliciach Petrzalky a na ihrisku Matadorky. Este nemal 17. rokov a nastupil na ligovu premieru v drese Interu. Presiel reprezentaciami Slovenska od 15 do 21 rokov ...
Z rozhovoru kola, s Marekom Krejcim, strelcom Artmedie, „Esteze ho mate, Petrzalcania“.                       Sport 18.11.2003

13

vlado pral a kmotor mu zato pekne platil.