1

Téma: stadion

Výstavbu nákupného centra o rozlohe 60 tis. metrov štvorcových naplánovala spoločnosť Quinlan Private Golub na rok 2010, pričom otvoriť by sa malo v treťom štvrťroku 2012
V Petržalke má pribudnúť nákupné centrum za 90 miliónov eur
BRATISLAVA. Spoločnosť Quinlan Private Golub (QPG) chce v Bratislave postaviť nové nákupné centrum South City Shopping za 90 mil. eur (2,711 mld. Sk). Výstavbu nákupného centra o rozlohe 60-tisíc metrov štvorcových naplánovala spoločnosť na rok 2010, pričom otvoriť by sa mali v treťom štvrťroku 2012.

Ako firma ďalej informovala, nové nákupné centrum má vyrásť v južnej časti Bratislavy, na území Petržalky, pričom centrum má byť súčasťou projektu South City za 1,5 mld. eur (45,19 mld. Sk), ktorý v sebe zahŕňa nákupnú zónu, športoviská, kancelárske budovy a obytné plochy s celkovou koncentráciou obyvateľstva dosahujúcou 20-tisíc ľudí. "Potrebné financovanie infraštruktúr už bolo zaistené a pozemok je vo vlastníctve QPG," uviedla spoločnosť.

South City Shopping bude regionálnym nákupným centrom pre obyvateľov Bratislavy, Petržalky, ale aj ďalších 1,8 milióna ľudí žijúcich v okolí.

"Naše plány ešte stále upravujeme v úzkej spolupráci s mestom Bratislava, takže nie sú stopercentne pevne dané, ale myslím si,

že náš projekt je to, čo Bratislave v súčasnosti chýba,"

povedal regionálny riaditeľ QPG pre Slovensko a Maďarsko John Newton.
20. 11. 2008 15:09:00 | Copyright © SITA 2008

Ser... na BA ako BA ser... na Petrzalku.
Zaujimave, ze stavaju v Petrzalke ale " v uzkej spolupraci s mestom BA", co vy na to hokejista a poslanci Petrzalky, viete co v Petrzalke v sucastnosti chyba?!

2

Re: stadion

burina
"vies co sa hovori - dobry kapitan opusta lod posledny. a teda pokial bude v tom klube este nieco co ma hodnotu, nas kapitan ho neopusti. posledne 2 hodnoty su hraci a ligova licencia..."

... "co ma hodnotu" ..... co sa tyka many, many, many ...
Novodobym baronom, managerom  100 rocna historia klubu, stadiona nic nehovori ...

3

11.12.2008: Predvianočný
Autor: Vladimír Bajan
Od politika sa neočakáva, že si „zabloguje“ len tak, bez vážneho úmyslu obhajovať to, čo spravil, čo povedal, ako rozhodol a prečo. K počítaču si sadá väčšinou vtedy, keď chce reagovať na témy výsostne vážne, kritické, keď cíti potrebu verejne sa vyviniť z podozrení alebo reagovať na slová iného politika, ktoré ho zasiahli falošným tónom. V našich končinách je to tak - sentimentálny politik s citovými výlevmi je prinajmenšom smiešny (alebo sa chce zaľúbiť občanom v poslednom predvolebnom kŕči). Málokedy si dovolí politik povedať – do frasa, veď aj ja som len človek, ktorý sa teší na Vianoce s rodinou, na Silvestra s priateľmi a od Nového roka očakáva – tak ako tisíce iných ľudí – že bude lepšie, prajnejšie doma, v spoločnosti – a prečo nie? – aj v politickom zákulisí. Kto uverí úprimnosti jeho novoročných želaní, že si neželá nič menej, len aby sa mu darilo premeniť sny verejné na skutočnosť, aby jeho snahy nenarážali do klátov, čo mu pod nohy kotúľajú neprajníci či partajníci? A že to všetko chce preto, lebo si je vedomý zodpovednosti za prácu, ktorú si dobrovoľne naložil na svoje plecia.
Moji blízki i reálny život ma naučili, že človek by nemal v sebe potláčať človečinu, že by nemal špekulovať nad tým, či poďakovať keď načim a či je vhodné byť úprimný k sebe aj iným, keď to tak cíti. Buď človek taký je alebo nie je. Nebudem sa teda rozpakovať nad tým, že v tomto predvianočnom čase cítim potrebu zahodiť za hlavu všetky bloky politika a že sa mi žiada „zablogovať“ ľuďom, ktorí svojou prácou, postojom a podporou pomohli uskutočniť mnohé aktivity či projekty prospešné Bratislavskému kraju:
Ďakujem vám za prácu, dôveru aj podporu! Vďaka vám verím, že pre väčšinu z nás nie je práca trestom, ani kratochvíľou, ale jednou zo základných potrieb života. Prostriedkom, ktorým existujeme na svete. Čas ukázal, že akokoľvek by som bol odhodlaný, vytrvalý a pracovitý, máločo by som uskutočnil bez vašej účasti. Menovať len niekoľko príkladov nemá cenu, bol by to len zlomok z celého zoznamu aktivít ktoré stoja za nami. Preto vám chcem zaželať do budúceho roka predovšetkým zdravie, dosť síl, trpezlivosti a veľa dobrých nápadov. Aby ste v budúcnosti ešte bližšej, na Vianoce, prežili najkrajšie dni roka bez starostí, v zdraví, láske a pohode. Aby sa vám podarilo vrátiť ten čas, keď nebolo na svete nič, len svetlá na stromčeku a svetielka v očiach. Aby ste v tej kráse nabrali silu – a možno aj vieru v to, že aj politik cíti prítomnosť sviatku a svoje vinšovanie úprimne.

...   svetielka v ociach by boli - ak by bol dovod 100 rocny a Petrzalsky...

4

Verím, že naša záležitosť okolo štadióna sa dá do poriadku. Ak nie, vyhľadám si pána Kmotríka a dám mu po papuli. Viem kde sa pohybuje. Nájdem si ho. Budeme hrávať opäť na našom štadióniku, ktorý sa zrekoštruje tak, ako je to možné v prípade zimného štadióna Ondreja Nepelu. Pánovi Km... plány nevyjdú. Jeho projekt bude zrealizovaný len z jednej tretiny. Je to časť, kde už stojí výšková budova. Časť parkoviska, ktorá mala byť tiež zastavaná, ostane v pôvodnom stave. Stačí sa pozrieť, ako sa buduje protipovodňová ochrana. Protipovodňový múrik je vedený pri nájazde na Starý most, takže nebude chrániť parkovisko. Takže výstavba na parkovisku nebude zrealizovaná, keďže nebude chránená proti vysokej vode... Prosím administrátora, aby uverejnil môj príspevok v plnom znení. Všetci máme nárok na slobodu sa vyjadrovania, slobodu informácií. Zdržal som sa akýchkoľvek vulgarizmov. A čo sa týka boja za naše práva ohľadom nášho športového stánku, nesmieme ustupovať. Kto ustupuje, je ešte viac bitý. O tom sme sa mnohí mohli v minulosti presvedčiť. Chodím na Petržalku tridsať rokov. Na ten náš štadiónik. Nikoho nenahováram k násiliu, ale nesmieme ani ustupovať. Vďaka tomu, že už nechodím na futbal, prišiel som o mnoho priateľov. Na budúci mesiac vstúpim do spoločenstva Engerau a spoločnými silami dáme veci do poriadku.
                                                                                                       Holden

5

Holden napísal(a):

Verím, že naša záležitosť okolo štadióna sa dá do poriadku. Ak nie, vyhľadám si pána Kmotríka a dám mu po papuli. Viem kde sa pohybuje. Nájdem si ho. Budeme hrávať opäť na našom štadióniku, ktorý sa zrekoštruje tak, ako je to možné v prípade zimného štadióna Ondreja Nepelu. Pánovi Km... plány nevyjdú. Jeho projekt bude zrealizovaný len z jednej tretiny. Je to časť, kde už stojí výšková budova. Časť parkoviska, ktorá mala byť tiež zastavaná, ostane v pôvodnom stave. Stačí sa pozrieť, ako sa buduje protipovodňová ochrana. Protipovodňový múrik je vedený pri nájazde na Starý most, takže nebude chrániť parkovisko. Takže výstavba na parkovisku nebude zrealizovaná, keďže nebude chránená proti vysokej vode... Prosím administrátora, aby uverejnil môj príspevok v plnom znení. Všetci máme nárok na slobodu sa vyjadrovania, slobodu informácií. Zdržal som sa akýchkoľvek vulgarizmov. A čo sa týka boja za naše práva ohľadom nášho športového stánku, nesmieme ustupovať. Kto ustupuje, je ešte viac bitý. O tom sme sa mnohí mohli v minulosti presvedčiť. Chodím na Petržalku tridsať rokov. Na ten náš štadiónik. Nikoho nenahováram k násiliu, ale nesmieme ani ustupovať. Vďaka tomu, že už nechodím na futbal, prišiel som o mnoho priateľov. Na budúci mesiac vstúpim do spoločenstva Engerau a spoločnými silami dáme veci do poriadku.
                                                                                                       Holden

pekne povedane..ale je to tak

6

cool pekne povedane

7

no budem verit,ze takto bude uvazovat kazdy fanusik PETRZALKY!!!

8

Tak vitaj Holden.
Prajem nám vela uspechov v nasom snazeni.

9

teraz som sa zobudil. Prajem všetkým pekné sviatky. Holden neviem kto si ale skladám Ti hlbokú úctu. Ja na náš štadión chodím 50 rokov a stále chcem chodiť. Keď pôjdeš dať Kmotríkovi po papuli, zober aj mňa ja sa pridám, aj ja by som mu rád dal po papuli za to že nás použil ako práčku a použitú práčku chce zlikvidovať aby pre prokuratúru zlikvidoval stopy. (aj vo filme Jánosík starý Uhorčík vylepil grófovi Andrášimu, prečo by sa to nemohlo zopakovať, veď dejiny sa opakujú).

10

kocurkovske likvidovanie 100 rocneho stadiona resp. cynizmus na 3. :
petrzalske noviny z 23.01.2009 str. 15:
"Pribudne FK ... ":
... Myslienka realizacie silneho FK nabera JASNEJSIE KONTURY. Spolocne stretnutie iskier, pionierov a artmeidiostov vyustilo do suhlasneho stanoviska k spolupraci. Predstava je, ze by tento "hokejovy" KLUB pokryval "futbalovu" uroven od ziackych sutazi az po 2. ligu. "Futbal ma v Petrzalke pomerne silne zazemie, preto spojime sily" povedal ...

... aj takto sa da bez slov opisat likvidacia 100rocneho stadiona a 100rocnej historie... dakujem ...:grc:

11

napis to sem normalne,ved to sa neda citat a ani nevieme kto to povedal

12

Bolo to v Petržalských novinách a povedal to Ftáčnik.

13

uz aj hoffenheim ma stadionek.

14

... generálny manažér "čierno-bielych" Petr Kašpar.
Skúsený funkcionár dvojnásobného slovenského majstra tiež uviedol, že v súvislosti s ďalším pohybom v kádri nenastali po minulotýždňovom odchode Jána Kozáka do Slovana Bratislava zatiaľ žiadne zmeny. "Trénuje s nami Karim Guédé, zatiaľ nemáme konkrétne ponuku. Rovnako nie je nič nové ani v prípade Juraja Pirosku, zástupcovia Kolína sa doteraz neozvali. V nedeľu sa zo skúšky v talianskej Siene vrátil brankár Ľuboš Kamenár, u neho takisto čakáme na vyjadrenie predstaviteľov klubu," vysvetlil Petr Kašpar a vzápätí dodal: "Myslím si, že káder je už takmer uzavretý. Tréner Hipp má k dispozícii 22 - 23 hráčov. Otázna je situácia ohľadom mladého Ujčíka ...

vazeny manageri,
mozete este kocurkovu BA  (ku Kozakovi, Dosoudilovi, Halenarovi, Obzerovi) darovat "na cestu do pekla" este aj Kamenara, Ujcika, Pirosku ..., ale uz nie
STADION, Karima, Fodreka.

15

boze ty mas hlasky.nech tam uz nejde nikto,v sobotu hraly super a stadion si kmotrik uz davno zobral...

16

Praveze, ja by som im karima doprial, aspon uvidia ako ich ma vedenie tazko v <>. PS: pan Titel ako dlho este? smile

17

podla mna ma Kabala u v niecom aj pravdu, nech si zoberu spat vsetkych tych "hostovancov" zo Slovana Toto je pod uroven fandit Slovanu B

18

jedina zachrana pre nas je - STADION.

19

Marek,skúsme nejaké stretko s Ftáčnikom.

20

burina napísal(a):

jedina zachrana pre nas je - STADION.

bez stadiona je to ako stavat dom na piesku. Stadion je skala, Karim a Fodrek, aby sme zotrvali v CL.

21

a 100 rocny stadion bude stale nedobytny zostavou:
Hyll,
Neovesky, Salata, Farkas,
Mikulic, Guede, Czinege, Konecny, Urbanek,
Durica, Fodrek

22

Karimovi by som určite nedoprial hrať v tom špinavom smradlavom belasom svinstve.... Karim je náš !!!!

23

vsetci budu tam hrat ako bude piskat jeden pan grc

24

fcpe napísal(a):

Vecko to hovori o tebe?:)

25

Vtipne, je dobre zasmiat sa, aj ked cez slzy = este Sme.

26

mislav napísal(a):
fcpe napísal(a):

Vecko to hovori o tebe?:)

Bacha lebo Vas ohlasim Adminovi cool;):cool::cool::cool:

27

precitajte si odpoved na stranke www.bratislavskykraj.sk co odpovedal bajan.zrazu sa uz vyhovara na financnu krizu,ze firmy nemaju peniaze a ze uz nikdy nebude odpovedat na tej stranke otazkam co sa budu tikat petrzalskeho klubu a stadionu.odporucil nas na tuto stranku.ale tu nam nikdy nikto neopovedal,bajan to uz ma mna haku,dosiahol uz svoje,predal za par korun nas stadion aj s pozemkom a zobral si peniaze a pekne si uz teraz dozije!!!a mi sa tu mozeme rozculovat ale nic nam to nepomoze! BAJAN- grc J.E.B.A.T aj takeho prezidenta co vzdy len keca a potom stiahne chvost!

28

takze som na stranke a chcem sa opytat p. Bajana: Ako to vyzera s buducnostou nasho klubu a stadiona?

odpoved (moja,kedze p.Bajan tu v zivote nebol) :
no klub sa stabilizuje = rozpredany
stadion uz ma miesto urcene = ale len miesto na papieri
ja ako prezident som sa na to vykaslal a zavadzam tak, ako mi to diktuje diktator I.K.

a zaver: Na tuto temu uz nebudem odpovedat, obratte sa prosim na stranku: sk lotor slovan kmotor bratislava EU

29

Bajan si robi len kampan s tym stadionom a Ftacnik sa k tomu pridava. Podla mna ani jednemu nejde o Petrzalsky futbal. Ide im len o vlastne vacky grc

Naposledy upravil: omen (03-02-2009 19:15:58)

30

Najde sa 1,  ktoremu ide o 100 rocny stadion, klub, tradiciu ...

31

ale najde sa ich aj viacej kabala ale v slovenskom futbale 1 vladne vsetkym. uz som tu pisal o tomto panovi prstenov a tomu veru na tych hodnotach co si spominal nezalezi

32

jasné, že si len robí kampaň, keď už pozná lokalitu a všetko, tak prečo mlčí? mad a 5-6 mil. euro? to je nejaký lacný štadión grc

33

Jo kluci, tak ja vam odpovim.  Chtel sem malej stadionek, no diky krizy ktera provlada financnimi trhy to bude obr stadionek, at vsichni vedi, ze nam tady na fotbale zalezi. Vzdyt i diky podpory premiera vasi a teda i moji zemne se budou nalevat penizky do stavebnictvi, tak radsi predsa vrazime penizky do obr stadionika abychom podporili sport v teto fotbalove zemi, nez by chom meli podporovat nejaky developerske projekty na nakupni strediska. Co se tyce kadru tak vsechno jde tak ja ma. Jo a abych nezapomnel, stadionek se bude volat RED STAR STADIOM OF Ivan Kmotrik Grafobal group sponzored by SMER.

S milim pozdravem Vam vsem oddanym fandum fotbalu a zvlaste fandu Artmedie
zdravi tiskovej mluvci:
I.K.,V.B.,M.V.P.K.,R.F

fuck them all!!!

Naposledy upravil: Bajo (04-02-2009 15:07:01)

34

aaale...podla mna nieje problem aby sa vratila fcp za stary most...a vlastne je ...ivan,,,,no nic...a inak na rapide sa neda???aspon by sme tam boli sami...ale je tam naprd infrastuktura ktora padala uz na pripravnom v sobotu proti raci...hehe,,,a to tam bolo asi 30-40 divakov....hehe,...ale je to fajn stadion...ved ked sa pozrete na tribuny interu tak nam tie rapidacke nemozu vadit....len v prievoze...potom by sme mohli byt nejaka ta fc rapid artmedia prievoz nie??:D

Naposledy upravil: misko8891 (04-02-2009 18:10:58)

35

a co to bude mat s petrzalkou ked bude hrat na rapide ?

36

my sme petrzalcania,nic viac a ziadny kompromis...

37

Poslanci v Petžalke schválili zvýšenie rozpočtu pre MŠKI na 2mil.korún,lebo sa tento klub zluči s Armediou a prejdu doň futbalové nádeje.  zdroj:Petržalské noviny.

38

to akoze tretoligovy klub bude mat rozpocet 2 mil. eur?

39

nie nie, dva miliony slovenskych, oni este vsetko v slovenskych riesili, nezvykli si akosi, ze mame eura.....lebo chalanov tam doteraz bolo cca 200 a prejde k nim dalsich 200 z artmedie ci tak dako vraveli

40

pokial sa nebudeme volat fc petrzalka tak ma tam neuvidite,majitel iskry je to iste ako pan belasi...

41

jagyno napísal(a):

Poslanci v Petžalke schválili zvýšenie rozpočtu pre MŠKI na 2mil.korún,lebo sa tento klub zluči s Armediou a prejdu doň futbalové nádeje.  zdroj:Petržalské noviny.

vyciciať a odhodiť...

podpis: IK

42

chlapci poslite mi stare fotky naseho stadiona ak mate. najlepsie este zo starimi tribunami. ale mozte aj novsie fotky, ak su pekne. dik

43

mam ich dost,ked ide o novy stadion ale neviem kde su:-(

44

pozri aj nejake so starou tribunou. najstarsi stadion a nemame poriadne fotky. hanba

45

mam aj s nasou starou kam sme chodili ale neviem ich najst kua

46

nieco na tento styl
http://www.engeraufans.sk/images/stories/Historia/stadion-33.jpg

47

tak take nemam.kukni ake som ti poslal,mas ich na burina@fcpetrzalka.sk

48

Všetko pre štadión

Kým hráčov zaujíma účinkovanie v Pohári UEFA, fanúšikov budúcnosť klubu a vlastný štadión. Transparentom "červená karta 500 eur, penalta 1000 eur, vrtulník 50 000 eur, vlastný štadión na nezaplatenie" reagovali na situáciu okolo plánov výstavby nového stánku, ktoré zastali úplne na mŕtvom bode.
Stavať nový sa nezačne,teraz to hodili na krízu gŕŕc (kde sa podel?).Vraj nás chodilo málo,dobré výhovorky.kafeho sme sa tiež ptali na stadiónek,prej mame se ptát bajana. roll

49

M.Tomáš gen.sekretár na sfz navrhol,vraj kým budú prerábať pasienky,mohla by sa vybaviť výnimka a hravalo sa u nás v Petržalke aj slovan. Kmotrík mu povedal,nech sa stará o seba a aby držal hubu,lebo je to jeho súkr.majetok.

Včera Ftáčnik vravel,že štadión(nový)má byť do dvoch rokov.Bajan,ten povedal do roka a pol.Kto ho postaví?

Naposledy upravil: jagyno (14-06-2009 18:54:41)

50

kde to vcera ftacnik vravel? na prevolebnom mitingu? 2 roky ho budu stavat to je mozno pravda ale kedy ho zacnu stavat a kde nepovedali co? a za co? volby sa blizia, to zase bude po petrzalke vzdusnych stadionov... prst-ko