1

Téma: hraci

M a r e k    K R E J Č Í     (20.11.1980 – 26.05.2007)

S p o m í n a m e ...

štvrťfinále SP 2001 / 2002                             23. októbra 2001
Senec – Inter 3:1 (1:0)
GÓLY: 33. Sikorjak, 53. Novák, 87. Bella – 50. Mičovič. Pred 1941 divákmi rozhodoval Stredák, žlté karty D. Novák, Takáč, Sikorjak, Belica, Krejčí – Hýll, Mičovič, Czinege, Šuchančok, Šečkovič, ČK 72. Šuchančok po druhej ŽK, obe za faul).
Po vyradení Trnavy a finalistu SP spred roka Ružomberka namaškrtený Senec pochoval aj nádeje Interu (obhajca trofeje a slovenský majster) na zisk tretieho pohára za sebou. Začal britko, s chuťou a predovšetkým Krejčí sa chcel na bývalých spoluhráčov vytiahnuť.
V 53. min kopol Krejčí majstrovsky priamy kop, Hýll vyrazil loptu do brvna a nabiehajúci Novák hlavičkoval do prázdnej brány.                 JÁN MIKULA

Slovan – Petržalka 1:1 (1:0)
GÓLY: 90.+ Krejčí - 8. Fodrek. Pred 1 240 divákmi rozhodoval Vidlák (ČR), bez kariet.
ARTMEDIA:    Čobej
Ševínský (82. Kusalík), Soboňa, Maixner, Ďurica
    Straka, Kozák, Krejčík (79. Vaščák), Šoltis
    Suchánek, Krejčí
Domácich dostal na koňa súper v 8. minúte. Brankár Čobej sa so Soboňom pred vlastnou šestnástkou zľakli, ako keby sa videli prvýkrát v živote a Fodrek ponúknutú loptu pohodlne poslal do prázdnej bránky. Húževnatá Petržalka si vynútila tlak, dlho jej chýbali pevné nervy, finálna prihrávka a rozhodnosť v zakončení. Nakoniec sa dočkala zaslúženej remízy po utešenej strele Krejčího pod brvno z hranice šestnástky.
VOTECH JURKOVIČ           [3. 11. 2003]

Petržalka – Inter 3:0 (1:0)
GÓLY: 26. a 82. Krejčí, 90.+ Borbély. Pred 2452 divákmi rozhodoval Micheľ, žlté karty Šoltis, Ďurica, Straka – Paulík, Gáspár, Brezík, Petráš, Čišovský, Mráz.
ARTMEDIA:    Čobej
    Ševínský, Maixner, Borbély, Ďurica
    Straka, Kozák (65. Hanc), Krejčík, Šoltis (76. Kusalík)
    Mikulič, Krejčí (86. Obšitník)
Na klzkom teréne skúšal Hýlovu ostražitosť Krejčí, na opačnej strane chcel Čobeja strelou z otočky prekvapiť Lelkeš. V 26. min nastal v obrane Interu zmätok, loptu vrátil nožničkami do šestnástky Mikulič, kde sa najrýchlejšie zorientoval Krejčí a strelou po zemi otvoril skóre. Hostia mali pomalý prechod do útoku, veľmi zriedkavo sa im podarilo prečísliť defenzívu súpera. Osem minút pred koncom poslal z rýchleho brejku Ďurica presný center pred bránku, kde bol Krejčí pri lopte skôr ako Hýll a doklepol ju do siete. V nadstavenom čase po Obšitníkovom rohovom kope hlavičkoval Ďurica a Borbély zblízka uzavrel skóre.
Vladimír Weiss, tréner Petržalky: „ Našťastie máme Krejčího, ktorý strieľa dôležité góly. Po prestávke sme boli trpezliví.“        MIROSLAV BUKOV       [18. 11. 2003]

Vyrastal v uliciach Petrzalky a na ihrisku Matadorky. Este nemal 17. rokov a nastupil na ligovu premieru v drese Interu. Presiel reprezentaciami Slovenska od 15 do 21 rokov ...
Z rozhovoru kola, s Marekom Krejcim, strelcom Artmedie, „Esteze ho mate, Petrzalcania“.                       Sport 18.11.2003

Finále SP 2003 / 2004                                                             08. máj 2004
Artmedia Petržalka - Steel Trans Ličartovce 2:0 (0:0)
Góly: 51. Krejči, 75. Mikulič, ŽK: 25. Krejči, 52. J. Ďurica - 27. Krakovský, rozhodujú: Olšiak - Slyško, Jančovič, 2 650 divákov
ARTMEDIA:     Čobej
    Maixner (55. Šoltis), Borbély, Burák, Ďurica
    Suchánek, J. Kozák, G. Straka, Pinte
    Kozák (61. Mikulič), Krejčí (90. Zárecký)
Za slnečného počasia na skvelom trávniku začali obe mužstvá opatrne. V 51. min J. Kozák prenikal medzi obrancami hostí, loptu posunul do behu Krejčímu a ten lišiackou strelou popod Vojtaška otvoril skóre. V 70. min Pinte pekne našiel centrom Krejčího, ale ten hlavičkoval nad. O päť minút si narazil Krejčí loptu s J. Kozákom, ten priťukol medzi dvoch hráčov Mikuličovi, ktorý odvážne strčil nohu do súboja a strelou do prázdnej brány uzavrel skóre. V záverečnej pätnásťminútovke sa spustil lejak, ktorý v snahe Ličartoviec o zmenu skóre nepomohol a Petržalka sa mohla po dvojgólovom víťazstve tešiť z 1.  historického zisku Slovenského pohára.
Michal Hipp (tréner Petržalky): "Mali sme veľmi zdatného súpera, s ktorým sme sa v prvom polčase nevedeli vysporiadať. Po dôležitom góle Krejčiho súper otvoril hru, čo nám vyhovovalo."                           
Kapitán Štefan Maixner zdôraznil, že najdôležitejší bol prvý gól. Dal ho najlepší kanonier Artmedie Marek Krejčí. Tomu sa v lige nedarí. Rozmýšľal vraj, čo by mohlo pomôcť. Z tradičných postupov pred zápasmi vynechal jeden - nešiel na masáž. Pomohlo to. "Myslím si, že sme boli lepší. V polčase sme sa burcovali a dali sme rýchly gól. Jano Kozák ma šikovne vysunul medzi obrancov a ja som do poslednej chvíle tŕpol, či lopta pôjde do brány." Krejčí mal po góle ešte šancu na skórovanie hlavou. "Trochu som sa zľakol, že pôjde aj brankár do súboja, lopta letela vysoko."
Mozgom oboch gólových akcií bol Ján Kozák, "Pri prvom góle som obišiel dvoch súperov, ďalší ma postrčil, ja som posunul so šťastím loptu za obranu a Marek trafil. Druhá akcia bola veľmi pekná, na jeden dotyk. Vymenili sme si loptu s Krejčím a vrátili ju Mikuličovi. Nezačali sme najlepšie, Ličartovce boli nepríjemné, ale napokon sme dali dva pekné góly."

2

Re: hraci

Liga  Majstrov. 26 rocny kapitan kvoli zltym kartam nemoze nastupit proti Interu

Borbély Balázs: Ani dnes nemozem uverit, co sa s nami stalo

Polgar László   –   28-09-2005  –   Nemzeti Sport

NS - Som rad, ze na 2x  som Vas zastihol, myslim ze v nasledujucom obdobi budete este zaneprazdnejsi.
BB – Vseobecne nemam problemy s interviuami, ale naozaj LM kladie na nas ulohy, povedzme prinajmenej sest zapasov na medzinarodnom poli – odpovedal z usmevom kapitan ciernobielych (niekedy trochu zelenou „poblazneni“).

NS – Uz aj Vas majstrovsky titul patri medzi kuriozity, no ale potom nasledujuci pochod v kvalifikaciach...  Ako to bolo presne?
BB – prakticky nikto neveril v nas uspech, este ani teraz neviem uverit co sa s nami stalo. Keby mi niekto koncom juna povedal, ze budeme v LM, vysmejem ho. Hned proti kazaskemu majstrovi sme neuspeli, ale musime priznat, ze sme ich podcenili.

NS – Potom ste ale naschval svojich fanusikov priviedli do sialenstva?
BB – Nie, ale podstatne je,  ze  v Senci sa nam v poslednej chvili podarilo postupit. Potom prisiel tiez jeden horrovy suboj s Celticom Glasgow, no a dalsi zazrak proti Partizanu Belehrad. Podstatne ale je, ze sa nam podarilo vybojovat postup.

NS - Apropo Senec. Preco ste sa stahovali uz pri prvej odvete?
BB – Jednoducho nas stadion za Starym Mostom t. j. petrzalsky  nezodpoveda medzinarodnym poziadavkam preto sme aj nase dalsie zapasy nehrali v Petrzalke, ale na Tehelnom poli. Posledne roky sme ani raz nehrali poharove zapasy v Petrzalke, takze sme si uz zvykli, ze sa musime stahovat.

NS – Pokracujme naozaj aktualnym: ked poviem Inter, co Vam pride prve na um?
BB -  Inter BA, s ktorym hrame 17.09. vonku, dufam, ze nastupim na pasienkoch aj ja. Pravdaze, teraz vazne, mysleli ste na zapas LM proti talianskemu  Internacionale – problem je len to, ze nemozam hrat, lebo mam 2 zlte karty a 13. 09. mozem  len v hladisku fandit spoluhracom. Urcite by to bol fantasticky zazitok nastupit, lebo na otvaraci zapas bude v BA vypredane, ale dufam, ze naladu na San Siro skusim tak, ze ten zapas bude mat este aj pre nas  vaznu zapletku.

NS – Aky zazitok bude opat cestovat do Glasgowa, ved Vas uz snad aj na ulici spoznaju?
BB – Teda toto je naozaj jedna vesela prihoda. Ked sme hrali proti Celticu, miestni nas riadne natahovali, ze dostaneme aspon pat, ale stretli sme sa aj s takymi, ktori sa na nas napadne  usmievali. Mozna to boli priaznivci Rangers? No, ale v kazdom pripade, ak to boli oni a skodoradostni zo zeleno-bielych, teraz aj oni mozu prist na Tehelne pole. V kazdom pripade to bude zaujimava situacia, ale samozrejme aj proti nim sa budeme maximalne snazit.
NS – Co sa muzstva tyka sme Vas vyobracali, trochu sa venujme aj Vam. Ste kapitanom Artmedie, zalozenej  7.6.1898 pod menom PTE a nie ste prelietavy typ...
BB – Naozaj, predtym som bol 10 rokov hracom DAC a v roku 2000 som sa dostal do Petrzalky. Skoro pol roka zijem aj v BA, predtym som dochadzal.

NS – Viac mien madarskych futbalistov zo Slovenska vela hovori priaznivcom, to znamena, ze aj odborne podmienky su zodpovedajuce, ak sa chce niekto stat futbalistom?
BB – Ja mozem hovorit o situacii na Zitnom Ostrove. Podla mna su podmienky niekedy naozaj macoske. Napriklad s podmienkami v  Gyori sa nedaju ani porovnavat.  V kazdom pripade, ale pocas mojho posobenia som sa nikdy nestazoval...

NS  - Hovorite to tak ako by to bolo hrozne davno...
BB – Myslim, ze ako 26 rocny uz nie som vo futbale najmladsi, patrim medzi stredny vek, a uz sa musim zamyslat aj nad mojou buducnostou.

NS – A naco ste prisli. Je cielom ucinkovanie v kvalitnejsj sutazi?
BB – Samozrejme aj toto cloveka napadne, a teraz by som mohol povedat obvyklu frazu, ze finacne lepsie by sa oplatilo inde hrat, kde pripadne pred 10 000 divakmi moze hrat futbalista. Poviem to radsej takto: rad by som hral v silnej sutazi, ale to zavisi hlavne na  mne, ale aj od mojich manazeroch...

NS – Narodne muzstvo?
BB - Pozrite, je to velmi pravdepodobne: pokym Galis bude trenerom, dovtedy sa do uzsieho vyberu nedostanem.

NS – Preco?
BB – Ako to mam povedat... V Artmedii sme 2 roky spolupracovali a vtedy sme sa velmi  neoblubili, ale kto vie co prinesie buducnost. Nateraz je tu ale LM a v tej by som chcel nieco dokazat...

3

Peter Petráš:
"Teším sa, že po troch rokoch zmením pôsobisko, mal som to aj tak v pláne"

BRATISLAVA 12. decembra (SITA) - Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Peter Petráš (nar. 7. 5. 1979) je aj rád, že skončil svoje účinkovanie v tíme Saturn Moskovská oblasť. Vedenie ruského klubu mu nepredĺžilo kontrakt. "Teším sa, že po troch rokoch zmením pôsobisko, mal som to aj tak v pláne," uviedol v rozhovore pre agentúru SITA 29-ročný rodák z Vinohradov nad Váhom pri Seredi.

Skúsený obranca odohral v Saturne od polovice marca 2006 tri sezóny, v prvej nastúpil celkovo v 33 zápasoch, v druhej v 25 dueloch a v tomto roku (v Rusku sa hrá systémom jar - jeseň) absolvoval iba 4 stretnutia, pretože do konca apríla sa zotavoval z natiahnutého ľavého zadného stehenného svalu. V súčasnosti nie je o jeho futbalovej budúcnosti rozhodnuté. "Momentálne nič konkrétne nemám, sám som zvedavý, kde napokon zakotvím. Návrat do Ruska vôbec nevylučujem, keďže som si už v tejto krajine zvykol, naučil som sa reč, po futbalovej stránke mi celkom vyhovuje. V Saturne mi nepredĺžili kontrakt, zmluvne som tam viazaný do konca decembra 2008, takže mám ešte trochu času. Už dva týždne som doma v Bratislave, od pondelka 15. decembra začnem s individuálnou prípravou. Zahraničie ma láka, najviac asi to Rusko, ale nebránim sa ani inej ponuke. Úplne som nezhodil zo stola ani prípadný návrat do niektorého zo slovenských klubov," poznamenal ďalej P. Petráš.

Bývalý hráč Dubnice, Interu Bratislava a Artmedie Petržalka sa vyjadril aj na margo skutočnosti, že dvojica účastníkov ruskej najvyššej súťaže FK Chimki (hrá tam Martin Jakubko) a práve Saturn (okrem P. Petráša je v kádri aj Ján Ďurica) sa rozhodli spojiť sa pred budúcou sezónou. "Asi aj tam doľahla finančná kríza, vyriešili to fúziou. Čo som počul, v tomto moskovskom regióne plánujú vytvoriť jeden kvalitný klub a zároveň predísť ekonomickým problémom. Ostatných futbalistov, ktorí sa ´nezmestia´ do zostavy, ponúknu na predaj či hosťovanie do iných klubov," uzavrel 8-násobný slovenský reprezentant Peter Petráš.

4

stari holuby sa vracaju smile vitaj ondro, ako doma, ako doma
http://www.profutbal.sk/spravy/?clanok=73748

5

Vítaj Ondro prst-ok  (ak to nie je kačica).Hráčov,jeho typu potrebujeme.Má SRDCE a pozná  naše problémy.Skúsenosti nikdy nie je dosť.

6

presne tak,ondricek a nezabudni zase nieco vyviest nieco chlapcom v satni a keby si chcel tak mam fotku kde ti chalani zasipali auto listim:-))))))))

7

toto je super sprava este aby sa to potvrdilo a dajake potvrdnene prestupy ku slapkam alebo urbanek guede? nesu dajake novinky?

8

a fcpe mohol by si mi prosim poslat tu fotku na mail? ak hej tak dik moc Napoleone@centrum.sk

9

no skusim len neviem ci ju najdem,ale az vecer lebo teraz idem do roboty

10

Dvojnásobný riaditeľ vysvetlil aj dôvody veľkej obmeny kádra vojakov spod Urpína. "Ondrejovi Debnárovi sme síce ponúkli funkciu v štruktúrach nášho klubu, ale on sa rozhodol, že ešte bude pokračovať v aktívnej činnosti. Dostal nejaké ponuky, zatiaľ sa rozhoduje, kam pôjde.

11

all stars sigma. zaujimave

http://www.sigmafans.cz/view.php?nazevc … 2008060001

12

korhel skoda ta
http://denniksport.sk/article/95968/najlepsi-bol-salata

ales urbanek, ales urbanek, najsympatickejsi petrzalcan, skoda
http://denniksport.sk/article/95944/urb … v-slovacku

nevadi, dojdu nejaky slovanisti a interisti co sa nezmestili do Acka

13

nikdy nebolo vacsieho srdciara ako bol ales a tymto mu strasne dakujem za ucinkovanie v nasom drese,ale ako povedal:sef odisiel....   ALES VDAKA!!!

14

Salata siel do slovana po dohode "spred polroka", to iste teraz ma platit o kamenarovi, ak sa neuchyti v cudzine...no fans slovana, co vy na to?ked som videl minule zostavu z pripravaku slovana, ved to je cela petrzalka...Kmotrik to spravil mazane...najprv dvaja hraci, potom traja, teraz neviem kolko...a hopla, ma zase petrzalku pokope...len pod inym nazvom a v klube o ktorom si mysli ze ma lepsi cveng...tomu sa hovori presun dát.
byt nejakym hracom slovana co tam hraje X rokov,tak sa mi otvara nozik vo vrecku..."hrdi petrzalcania" budu "hrdymi slovanistami"...amen

15

a co si cakal, ze sa ivan zmeni? myslis ze chce naozaj slovanu pomoct? developeri a politici urcite pomoze futbalu money

16

Brankár Ľuboš Kamenár sa už dávnejšie usiluje dostať do zahraničia. Ak sa mu počas letného prestupového obdobia nepodarí uchytiť sa niekde vonku, posilní Slovan Bratislava. So Slovanom sme už dávnejšie dohodnutí, že v prípade jeho prestupu v rámci Corgoň ligy má práve tím z Tehelného poľa prednostné právo. Je to podobná dohoda, akú sme uplatnili pri prestupe Kornela Salátu do Slovana. V jeho prípade boli mnohé veci prerokované už pol roka dopredu. Podobne sa z hosťovania u nás teraz vrátili do Slovana aj Jakub Sylvestr a Mamadou Bagayoko - vysvetlil Petr Kašpar

ja som myslel ze plati pravidlo prednost z prava. ale uz plati aj prednost z tehelneho pola...

17

danek001 napísal(a):

Salata siel do slovana po dohode "spred polroka", to iste teraz ma platit o kamenarovi, ak sa neuchyti v cudzine...no fans slovana, co vy na to?ked som videl minule zostavu z pripravaku slovana, ved to je cela petrzalka...Kmotrik to spravil mazane...najprv dvaja hraci, potom traja, teraz neviem kolko...a hopla, ma zase petrzalku pokope...len pod inym nazvom a v klube o ktorom si mysli ze ma lepsi cveng...tomu sa hovori presun dát.
byt nejakym hracom slovana co tam hraje X rokov,tak sa mi otvara nozik vo vrecku..."hrdi petrzalcania" budu "hrdymi slovanistami"...amen

no raz by mohol ten nožík byť aj na osoh

18

čo už... Slovan je Petržalský a Petržalka už je Interistická čo sa hráčov týka...

19

petrzalka bude pre petrzalcanov a ne nejaka poje.bana farma kmotrika!!!!

20

uvidime... dufam ze to MF vybavi. ten MFK ked tak rozmyslam bol asi ftacnikov napad, co? smile

21

o ak to bol vtacnikov napad, tak co tam robi "K"?Resp. koho ma symbolizovat? Aj sa bojim na to pomysliet grc

22

omg ze by mestsky futbalovy klub big_smile alebo Milan Ftacnik Kaspar Petrzalka big_smile:D:D:D

23

mestsky futbalovy klub, to by ma nikdy nenapadlo roll ajrimmer este ze ta mame... a kaspar ten uz je v slovane. kaspara co, prijimate alebo budete zase protestovat, tak ako v pripade kmotrika a kozaka? grc money

24

Karim nám nič neoznámil, to sa predsa nerobí.

karim si zobral priklad z kmotrika. artmedia vzdy vsetko vcas oznamila grc
http://denniksport.sk/article/96310/gue … ova-pokuta

25

Karimovi sa vôbec nečudujem.Celú jar vysedával na lavičke a hral možno 2 posledné zápasy.Inak v ZM sa s nami lúčil,vraj hral naposledi za nás.On nepozná "vypustený" match.Iba kafe vie,kam ho chcú(chceli)šúpnuť).Sere na nich,bravó.
Som len zvedavý,dokedy to bude baviť  Miša Hippa(alebo ho platí I.K.) ?

26

caute prosim vas co je s Burákom?zranený?

27

smuto25 napísal(a):

caute prosim vas co je s Burákom?zranený?

Áno,zatial on, Maťo Mikulič a Branko Fodrek sú zranení.

Naposledy upravil: jagyno (04-07-2009 01:15:24)

28

Olééé,niekto snáď aj kommen.
http://denniksport.sk/article/96902/pet … kusa-muchu

Naposledy upravil: jagyno (04-07-2009 01:43:21)

29

http://denniksport.sk/article/97261/pet … mana-kissa

30

jagyno napísal(a):

pochybujem ked prisiel kiss

31

mato napísal(a):
jagyno napísal(a):

pochybujem ked prisiel kiss

Irónia,mato,nič už okrem nej nám neostáva.Kmotrík náš klub roztrtkal ako cigánsku hračku.Tí hráči,čo idú ku nám(nechcem nikoho uraziť)sú II. až III. klasa.Možno budú hrať za gastrolístky?Neviem. roll

Petržalka vari nemala záujem ju  predĺžiť?

„Mala. Je to zvláštne, že hoci hrajú amatéri Matterbsurgu tretiu ligu, dali mi neporovnateľne lepšie podmienky. Nebolo nad čím váhať.“

http://denniksport.sk/article/97092/moz … yridsiatky
Čo si mám o tom myslieť grc

Naposledy upravil: jagyno (07-07-2009 17:58:36)

32

asi tak. pekne si to tu ivan dobacoval grc

33

http://sport.aktuality.sk/futbal/zahran … dou-xanthi    je to tu uz tusim pisali odtial ale tak oficialne

34

http://denniksport.sk/article/97454/guede-v-xanthi

35

podla mna sa karim necoho boji... skuste hadat.. asi nechel ist dobrovolne doslovanu...:cool:

36

Najlepšie je, že Ivanov dvorný šašo hovarí o pravde, keď klame celý čas čo ho kmotor diriguje.

37

http://sport.aktuality.sk/futbal/sloven … arty-praha

38

pre pirosku len dobre. aspon bude viac na ococh jak v sparte B.

39

kua...to je nie možné čo to máte v klube...je to grc...aj ten Debnár...je vobec v Petržalke???...som z Brezna a keď bude hrať Petržalka v BB tak sa prídem kuknúť ako hrajú...dúfam že vyhrajú v BB

40

Ondro je vo Zvolene

41

pikolo napísal(a):

Ondro je vo Zvolene

Ako to??? Veď mal prestúpiť do Petržalky nie?

42

3smajlik3 napísal(a):
pikolo napísal(a):

Ondro je vo Zvolene

Ako to??? Veď mal prestúpiť do Petržalky nie?

dobré ráno,stará mama.  cool
Ak fandíš Petržalke,nič sa nestalo. lol prst-ok

43

Dnes som sa dočítal na nete, že v petržalke zaznávaný cleber sa pre slovácko ukazuje ako najlepšia investícia- cca 5 melónov, chváli ho aj peter švancara, autor príspevku upozorňuje na clebera aj v rámci českej gambrinus ligy, škoda mohol nám ešte odviesť dobré služby, mali mu dať viac šancí, inak chváli ho aj tréner mazura a okrem neho aj petra struhára, ktorý bol u nás na jar na hosťovačke

44

ak hra v petrzalke hrac dobre, stane sa jedna z dvoch veci - bud ho kmotrik zobere do slovana, alebo ide hrat do ineho klubu. v ziadnom pripade neostane v sucasnej petrzalke. tu si mozu dovolit hrat iba hraci z este tragickejsieho klubu - inter. za sucasny stav vies komu treba dakovat

45

vekslák a zlodej vďaka (keď budeš visieť),