Téma: hraci
M a r e k K R E J Č Í (20.11.1980 – 26.05.2007)
S p o m í n a m e ...
štvrťfinále SP 2001 / 2002 23. októbra 2001
Senec – Inter 3:1 (1:0)
GÓLY: 33. Sikorjak, 53. Novák, 87. Bella – 50. Mičovič. Pred 1941 divákmi rozhodoval Stredák, žlté karty D. Novák, Takáč, Sikorjak, Belica, Krejčí – Hýll, Mičovič, Czinege, Šuchančok, Šečkovič, ČK 72. Šuchančok po druhej ŽK, obe za faul).
Po vyradení Trnavy a finalistu SP spred roka Ružomberka namaškrtený Senec pochoval aj nádeje Interu (obhajca trofeje a slovenský majster) na zisk tretieho pohára za sebou. Začal britko, s chuťou a predovšetkým Krejčí sa chcel na bývalých spoluhráčov vytiahnuť.
V 53. min kopol Krejčí majstrovsky priamy kop, Hýll vyrazil loptu do brvna a nabiehajúci Novák hlavičkoval do prázdnej brány. JÁN MIKULA
Slovan – Petržalka 1:1 (1:0)
GÓLY: 90.+ Krejčí - 8. Fodrek. Pred 1 240 divákmi rozhodoval Vidlák (ČR), bez kariet.
ARTMEDIA: Čobej
Ševínský (82. Kusalík), Soboňa, Maixner, Ďurica
Straka, Kozák, Krejčík (79. Vaščák), Šoltis
Suchánek, Krejčí
Domácich dostal na koňa súper v 8. minúte. Brankár Čobej sa so Soboňom pred vlastnou šestnástkou zľakli, ako keby sa videli prvýkrát v živote a Fodrek ponúknutú loptu pohodlne poslal do prázdnej bránky. Húževnatá Petržalka si vynútila tlak, dlho jej chýbali pevné nervy, finálna prihrávka a rozhodnosť v zakončení. Nakoniec sa dočkala zaslúženej remízy po utešenej strele Krejčího pod brvno z hranice šestnástky.
VOTECH JURKOVIČ [3. 11. 2003]
Petržalka – Inter 3:0 (1:0)
GÓLY: 26. a 82. Krejčí, 90.+ Borbély. Pred 2452 divákmi rozhodoval Micheľ, žlté karty Šoltis, Ďurica, Straka – Paulík, Gáspár, Brezík, Petráš, Čišovský, Mráz.
Ševínský, Maixner, Borbély, Ďurica
Straka, Kozák (65. Hanc), Krejčík, Šoltis (76. Kusalík)
Mikulič, Krejčí (86. Obšitník)
Na klzkom teréne skúšal Hýlovu ostražitosť Krejčí, na opačnej strane chcel Čobeja strelou z otočky prekvapiť Lelkeš. V 26. min nastal v obrane Interu zmätok, loptu vrátil nožničkami do šestnástky Mikulič, kde sa najrýchlejšie zorientoval Krejčí a strelou po zemi otvoril skóre. Hostia mali pomalý prechod do útoku, veľmi zriedkavo sa im podarilo prečísliť defenzívu súpera. Osem minút pred koncom poslal z rýchleho brejku Ďurica presný center pred bránku, kde bol Krejčí pri lopte skôr ako Hýll a doklepol ju do siete. V nadstavenom čase po Obšitníkovom rohovom kope hlavičkoval Ďurica a Borbély zblízka uzavrel skóre.
Vladimír Weiss, tréner Petržalky: „ Našťastie máme Krejčího, ktorý strieľa dôležité góly. Po prestávke sme boli trpezliví.“ MIROSLAV BUKOV [18. 11. 2003]
Vyrastal v uliciach Petrzalky a na ihrisku Matadorky. Este nemal 17. rokov a nastupil na ligovu premieru v drese Interu. Presiel reprezentaciami Slovenska od 15 do 21 rokov ...
Z rozhovoru kola, s Marekom Krejcim, strelcom Artmedie, „Esteze ho mate, Petrzalcania“. Sport 18.11.2003
Finále SP 2003 / 2004 08. máj 2004
Artmedia Petržalka - Steel Trans Ličartovce 2:0 (0:0)
Góly: 51. Krejči, 75. Mikulič, ŽK: 25. Krejči, 52. J. Ďurica - 27. Krakovský, rozhodujú: Olšiak - Slyško, Jančovič, 2 650 divákov
Maixner (55. Šoltis), Borbély, Burák, Ďurica
Suchánek, J. Kozák, G. Straka, Pinte
Kozák (61. Mikulič), Krejčí (90. Zárecký)
Za slnečného počasia na skvelom trávniku začali obe mužstvá opatrne. V 51. min J. Kozák prenikal medzi obrancami hostí, loptu posunul do behu Krejčímu a ten lišiackou strelou popod Vojtaška otvoril skóre. V 70. min Pinte pekne našiel centrom Krejčího, ale ten hlavičkoval nad. O päť minút si narazil Krejčí loptu s J. Kozákom, ten priťukol medzi dvoch hráčov Mikuličovi, ktorý odvážne strčil nohu do súboja a strelou do prázdnej brány uzavrel skóre. V záverečnej pätnásťminútovke sa spustil lejak, ktorý v snahe Ličartoviec o zmenu skóre nepomohol a Petržalka sa mohla po dvojgólovom víťazstve tešiť z 1. historického zisku Slovenského pohára.
Michal Hipp (tréner Petržalky): "Mali sme veľmi zdatného súpera, s ktorým sme sa v prvom polčase nevedeli vysporiadať. Po dôležitom góle Krejčiho súper otvoril hru, čo nám vyhovovalo."
Kapitán Štefan Maixner zdôraznil, že najdôležitejší bol prvý gól. Dal ho najlepší kanonier Artmedie Marek Krejčí. Tomu sa v lige nedarí. Rozmýšľal vraj, čo by mohlo pomôcť. Z tradičných postupov pred zápasmi vynechal jeden - nešiel na masáž. Pomohlo to. "Myslím si, že sme boli lepší. V polčase sme sa burcovali a dali sme rýchly gól. Jano Kozák ma šikovne vysunul medzi obrancov a ja som do poslednej chvíle tŕpol, či lopta pôjde do brány." Krejčí mal po góle ešte šancu na skórovanie hlavou. "Trochu som sa zľakol, že pôjde aj brankár do súboja, lopta letela vysoko."
Mozgom oboch gólových akcií bol Ján Kozák, "Pri prvom góle som obišiel dvoch súperov, ďalší ma postrčil, ja som posunul so šťastím loptu za obranu a Marek trafil. Druhá akcia bola veľmi pekná, na jeden dotyk. Vymenili sme si loptu s Krejčím a vrátili ju Mikuličovi. Nezačali sme najlepšie, Ličartovce boli nepríjemné, ale napokon sme dali dva pekné góly."